O nama

Unitas d.d. tvornica konca je kompanija u 100% hrvatskom vlasništvu osnovna 1920. godine. Osnovna djelatnost nam je proizvodnja i prodaja  pamučnih konaca za ručni rad. Proizvodimo konce za pletenje, kukičanje, vezenje, šivanje, izradu čipke i industrijsku proizvodnju, kao i pređe za tkanje i goblenske komplete. 

Konac za pletenje, kukičanje, vezenje, šivanje..

Konac proizvodimo u raznim kvalitetama od kojih je najzastupljeniji pamuk, i to 100% GIZA pamuk ekstra dugog vlakna ali i ostale vrste pamuka, viskoza, mješavine pamuka s viskozom, mješavine sa akrilom i druge mješavine u rasponu od numeracije Nm 8 do Nm 100.

Raspolažemo strojnim parkom koji sadrži:

  • Strojeve za strukanje
  • Strojeve za končanje
  • Strojeve za gaziranje
  • Strojeve vitlanje
  • Strojeve za prematanje
  • Strojeve za klupčanje 
  • Strojeve za pakiranje i dr.
oeko tex

Svake godine naše proizvode testira i certificira Hohenstein Textile Testing Institut iz Njemačke, te posjedujemo certifikat Oeko-Tex Standard 100, oznaku Povjerenje u tekstil

Mouliné

Posebno se ponosimo koncem Mouliné Ljubica, jednim od najboljih Moulinea na svijetu. Krasi ga iznimna postojanost i veliki raspon boja (otprilike 600). Izrađujemo ga od 100% egipatskog pamuka ekstra dugog vlakna najviše kvalitete.

Svoje proizvode prodajemo u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji te na najzahtjevnijim europskim tržištima; njemačkom, talijanskom, belgijskom, skandinavskom i drugima. Izvozimo i u Rusiju i Južnu Koreju.

Uspješni smo onoliko koliko je dobar naš odnos s partnerima. Tvrtka smo s kojom se rado posluje. Krasi nas epitet poželjnog klijenta, kao kupca i kao dobavljača. Sa svim našim partnerima njegujemo dugogodišnje poslovne i osobne odnose s naglaskom na podršci i suradnji a ne samo  trgovanju.

Unitas d.d. pored svojih brendova, proizvođač je i „private label“ brendova te je dobavljač nekih od najpoznatijih evropskih brendova konaca za ručni rad.