Uvjeti korištenja

Ovi uvjeti definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata robe ponuđene na internetskoj stranici www.unitas.hr. Prodavatelj robe ponuđene na ovoj stranici je UNITAS d.d. Getaldićeva 1, 10000 Zagreb, a Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine koji odabere minimalno jedan proizvod, ispuni elektronski obrazac za narudžbu te ga pošalje Prodavatelju. Sve navedene cijene su maloprodajne i u sebi imaju uračunat PDV.

Registracija

Kupac se može registrirati na stranicu www.unitas.hr. Prilikom registracije od kupca se traži da unese vlastitu e-mail adresu i lozinku. Kupac ne mora biti registriran kako bi kupovao artikle preko internetske trgovine.

Naručivanje robe

Roba se naručuje isključivo elektroničkim obrascem za narudžbu; košarica. Od kupca se traži da unese kontakt podatke te navede vlastitu i dostavnu adresu kako bi se zaključio proces naručivanja. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti određene artikle, elektroničkom poštom će obavijestiti kupca o istome u roku od najviše 3 radna dana. Naručivanje robe moguće je 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, osim u situacijama kada je suprotno istaknuto na stranici. Sve narudžbe zaprimljene petkom poslije 16 sati ili blagdanom, biti će obrađene prvog sljedećeg radnog dana.

Po izvršenju narudžbe, Kupac će putem elektroničke pošte biti obaviješten o primitku narudžbe. Ukoliko je odabrano plaćanje virmanom, kupac prema uplatnim podacima navedenim u potvrdnom mail-u treba izvršiti uplatu u roku od najkasnije 3 radna dana na račun Prodavatelja. Ukoliko je odabrano plaćanje kreditnom karticom, kupčevu kreditnu karticu se tereti za ukupan iznos narudžbe po slanju robe kurirskom službom.

U slučaju otkazivanja narudžbe kada je naručena roba već poslana, Kupcu se naplaćuje trošak dostave. Kupac je dužan uplatiti  iznos dostave na žiro račun tvrtke UNITAS d.d. u roku od 7 dana od primitka računa za dostavu. Račun za trošak dostave Kupcu će biti ispostavljen na dostavnu adresu koju je unio/jela prilikom narudžbe.

Plaćanje robe

PLAĆANJE POUZEĆEM

Ako ste odabrali plaćanje pouzećem, nakon zaprimljene narudžbe te potvrde iste, pošiljku ćemo uputiti na vašu kontakt adresu, a prilikom preuzimanja pošiljke od dostavljača, dužni ste platiti otkupninu u vrijednosti naručenih artikala s uračunatim PDV-om + iznosom troškova dostave. Međunarodna dostava ne podržava plaćanje pouzećem.

PLAĆANJE OPĆOM UPLATNICOM ILI INTERNET BANKARSTVOM

Kupac je dužan obaviti uplatu općom uplatnicom ili internet bankarstvom u roku od 24 sata od trenutka narudžbe te ćemo istu otpremiti nakon što banka provede nalog. U poziv na broj potrebno je navesti broj narudžbe, a plaćanje se vrši na IBAN HR5023600001101215056 otvoren kod Zagrebačka banka  d.d. Zagreb.

PLAĆANJE VIRMANOM (TVRTKE)

Nakon obavljene narudžbe, a unutar 24h poslati ćemo vam ponudu putem email-a koji ste naznačili prilikom narudžbe. Naručenu robu plaćate po ponudi u roku od 24 sata, a po primitku uplate naručena roba biti će poslana na vašu adresu.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA

Na stranici odaberite vrstu kreditne kartice kojom plaćate i unesite tražene podatke. Kad potvrdite kupnju, vidjeti ćete potvrdu o svojoj narudžbi koja će biti poslana na vašu e-mail adresu. Monri WSPay sustav poslat će vam potvrdu na e-mail o autorizaciji vaše kartice za navedeni iznos. Radi vaše zaštite Monri WSPay sustav ne dopušta nam naplatu većeg iznosa od autoriziranog niti uvid u broj vaše kreditne kartice.

Izjava o korištenju Monri WSPay-a:

Unitas web trgovina koristi Monri WSPay za online plaćanja.

Monri WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Monri WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji Monri WSPay ima. Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Sigurnost

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo nužne osnovne podatke o kupcima web dućana potrebne za provedbu transakcija i narudžbi. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima UNITAS d.d. webshopa koji su odgovorni za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Pri plaćanju karticama na našoj web trgovini koristite Monri WSPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Monri WSPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u Monri WSPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. UNITAS d.d. nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima Monri WSPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Sustav koristi kriptografski uređaj certificiran prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. Monri WSPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova.

Način i trošak dostave

Naručenu robu dostavit ćemo na vašu adresu po izboru kurirskom dostavom unutar 7 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala, osim ako dostavna služba nema propisan određeni raspored dostave koji se odnosi na Vašu adresu.

Troškovi dostave  se automatski obračunavaju u košarici.

Bez naknade naručenu robu možete preuzeti u poslovnici Getaldićeva 1, 10000 Zagreb.

Način podnošenja prigovora potrošača

Poštovani kupci, obavještavamo Vas o načinu podnošenja prigovora potrošača. Sukladno zakonu o zaštiti potrošača, prigovor na kvalitetu naših usluga možete dostaviti u pisanom obliku na adresu; UNITAS d.d. , Getaldićeva 1, 10 000 Zagreb ili putem elektroničke pošte na prodaja@unitas.hr

Jednostrani raskid ugovora

Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku. Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke tj. od datuma za osobno preuzimanje pošiljke. Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor na adresu:

UNITAS d.d., Getaldićeva 1, 10 000 Zagreb Hrvatska ili mail prodaja@unitas.hr .

Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju, a može se dostaviti kao pismo poslano poštom ili elektronička pošta. Ako potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi u vezi s tim nastale troškove osim izravnih troškova povrata robe.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Zamjena robe

Zamjena robe moguća je za sve artikle unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke. Zahtjev za zamjenom robe potrebno je poslati zajedno s robom i kopijom računa na adresu:

UNITAS d.d., Getaldićeva 1, 10 000 Zagreb Hrvatska ili mail prodaja@unitas.hr

Kupac odabire da li želi proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za potpuno novi proizvod. Kupac snosi troškove povrata robe prodavatelju. Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluko o zamjeni robe. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog kojeg je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko je vraćena roba neoštećena (nisu uklonjene originalne etikete, nalazi se u originalnom pakiranju), Kupcu se šalje proizvod druge veličine ili boje ili potpuno novi proizvod. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju, ako su uklonjene etikete, ne nalazi se u originalnom pakiranju ili je nošena, zamjena nije moguća Ako je novi proizvod veće vrijednosti od prvog kupljenog proizvoda, Kupac je dužan razliku nadoplatiti prilikom sljedećeg preuzimanja robe. Ako je vrijednost novog proizvoda manja od prvog kupljenog, Prodavatelj je dužan Kupcu izvršiti povrat razlike u roku od 30 dana uplatom na račun kupca.

Reklamacije

Kupac ima pravo na reklamaciju u garantnom roku. Reklamacije se šalju na adresu:

UNITAS d.d., Getaldićeva 1, 10 000 Zagreb Hrvatska ili mail prodaja@unitas.hr

s naslovom; REKLAMACIJA, br. narudžbe. Kupac je dužan Prodavatelju vratiti proizvod u dogovorenom roku na dogovorenu adresu.

Reklamacija se smatra valjanom ukoliko odgovora uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku 15 dana od primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS) – link:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Osobni podaci

UNITAS d.d. obvezuje se da će sve prikupljene osobne podatke isključivo koristiti u identifikacijske svrhe prilikom korištenja UNITAS internet trgovine. UNITAS d.d. se obvezuje da će Vaše podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama niti učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez Vaše prethodne suglasnosti.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem internetske trgovine www.unitas.hr prihvaćate da komunicirate u elektronskom obliku te svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji dostavljeni u elektronskom obliku zadovoljavaju pravne okvire kao da su u pisanom obliku.

Izmjena uvjeta kupovine

Tvrtka UNITAS d.d. zadržava pravo ažuriranja i izmjene ovih Uvjeta kupovine bez prethodne najave, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama i vrijede za sve kupnje od dana stupanja na snagu novih Uvjeta kupnje.

Informacije na web trgovini

UNITAS d.d. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. UNITAS d.d. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. UNITAS d.d. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i s kupcem se dogovoriti o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

Povrat ili zamjena robe je moguća u slučaju kada sa naručenih artikala niste skidali originalne etikete, i kada posjedujete originalne kutije u kojima su artikli isporučeni. Naručene artikle je moguće zamijeniti za isti artikle druge veličine ili drugi artikl (ili artikle).

U slučaju reklamacije kupac je dužan vratiti nam proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Prije vraćanja reklamacije molimo Vas da nas kontaktirate na prodaja@unitas.hr